OVER ONS

Onze interventies en bijhorende liedjes en opdrachten zijn ontwikkeld door een team van experts.
Projectleider is Eva Yoo Ri Brussaard, tevens directeur en oprichter van stichting Single SuperMom en bestuurslid Kinderarmoede.nl. Inmiddels heeft zijn ruim 18 jaar ervaring met het werken met gezinnen in armoede en de multiproblematiek waar veel van hen mee kampen. Veel kinderen in armoede wonen in een eenoudergezin. Brussaard was onder andere verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de methoden Single SuperMom Werkt, Nieuwe Kansen, Durven Doen.

Heleen Wientjens

Heleen Wientjens is pedagoog en ambulant jeugdhulpverlener en heeft ruim 10 jaar ervaring als pedagogisch medewerker. Zij zette de methode samen met Eva Yoo Ri Brussaard op en schreef mee aan de stimulerende boeken bij de methode die kinderen uitdagen hun dromen na te jagen en hen leren omgaan met de tegenslagen die bij het leven horen. Zij zorgde ervoor dat ontwikkeling, weerbaarheid en het ontplooien van de zelfredzaamheid als rode draad door de boeken lopen.

Leticia Akemi Kido

Leticia Akemi Kido maakte de illustraties voor Ik ben rijk!. Zij maakte de karakter en landschappen voor de boeken met passie en toewijding, waarbij ze spetterde met nieuwe kleuren en vormen om kinderen van alle leeftijden een fantastische plek te bieden waar rijke dromen kunnen stromen als de golfstromen in een oceaan.

Floris Brussaard

Floris Brussaard werd voor zijn inzet voor kinderen in armoede in Amsterdam in 2019 uitgeroepen tot Amsterdammertje van het jaar. Als kind van Eva Yoo Ri Brussaard ziet hij dagelijks hoe armoede kinderen op achterstand zet. Hij wil er alles aan doen om kinderarmoede uit te bannen. Vanuit zijn eigen ervaring en die van de vele kinderen die hij door de jaren heen sprak, werkte hij mee met de ontwikkeling van Ik ben rijk.

Ciza Prata

Ciza Prata is vormgever en wilde met haar bijdrage aan Ik ben rijk kinderen meenemen in de mooie wereld die zij verdienen en die zij zelf creëren. Zij hoeven alleen maar te geloven in zichzelf en te stralen. Zij wil dat kinderen voelen dat alles mogelijk is. Prata is ervan overtuigd dat als kinderen zich goed voelen over zichzelf en trots zijn, hun leven mooier zal worden.

Mathilde Polee

Mathilde Polee was werkzaam als basisschoolleerkracht en Muziek op Schoot-docent en heeft nu een praktijk voor biografische coaching. Van haar hand is het boekje ‘Als je gaat slapen zal ik zingen’. Polee werkte voor Ik ben rijk mee aan de boekjes voor de jongste leeftijdsgroep.

Rozemarijn de Ruiter

Rozemarijn de Ruiter is kindercoach en heeft al veel kinderen zien opbloeien. Zij schreef mee aan Ik ben rijk omdat ze gelooft dat ieder kind met de juiste handvatten en hulp zijn of haar dromen waar kan maken.

Quintis Ristie

Quintis Ristie is acteur en presentator. Hij ziet kinderen in kwetsbare situaties vaak alleen of aan de zijlijn staan. Met Ik ben rijk! kunnen ze mee doen zonder een uitzondering te zijn. Hij hoopt daarom dat zo veel mogelijk scholen met de methode gaan werken en vindt het eer dat hij betrokken mocht zijn bij de totstandkoming en uitvoering van Ik ben rijk! omdat alle kinderen rijk en talentvol zijn.

Amalia Stuger

Amalia Stuger is pas 17 jaar en nu al ondernemer. Zij tennist op hoog niveau . Amalia gelooft erin dat elk kind het verdient gestimuleerd te worden. Zij werkte mee aan Ik ben rijk omdat de methode kinderen de kans geeft om waardevolle levenslessen te leren met plezier. Toen zij het idee hoorde, twijfelde ze geen moment om mee te helpen en ze is blij dat ze een bijdrage heeft kunnen leveren.

Hanneke Evink

Hanneke Evink geeft als muziekvakleerkracht diverse kindervoorstellingen en workshops, waarin verschillende thema’s de revue passeren en is steeds opzoek om met passie en (levens)kunst de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen te helpen ontplooien. Evink heeft met veel plezier het liedje “Zwem, duik, spartel” gecomponeerd voor Ik ben rijk.

Maarten van Veen

Maarten van Veen schrijft en zingt liedjes voor jong en oud, voor zichzelf en voor mensen met een missie. Hij vond het verhaal van Izzy een mooi en krachtig levensverhaal waaraan hij graag wilde meewerken. Van Veen schreef voor Ik ben rijk de songtekst van ‘Zwem, duik, spartel’.