MISSIE EN VISIE

Wat doen wij & waarom?

Eén op de acht kinderen in Nederland groeit op in armoede. Armoede betekent voor veel van deze kinderen een valse start in het leven. Vaak groeien ze op in huishoudens met veel stress. Er is veel onderzoek gedaan naar de negatieve effecten van armoede op de korte, middellange en lange termijn. Daaruit blijkt dat armoede zowel de cognitieve als de sociaal-emotionele ontwikkelingen van kinderen nadelig beïnvloedt. Hierdoor groeit de kansenongelijkheid in Nederland. Armoede wordt van generatie op generatie overgedragen.

Wat willen we bereiken?

Het is onze missie om kinderen te laten zien dat er kansen zijn voor iedereen, ongeacht waar je vandaan kom. We leren leerlingen hun eigen pad te bewandelen. Ook leren zij dat je sterker uit tegenslagen kunt komen, dat het goed is om doelen te stellen en te dromen, maar ook om stil te staan bij wat je al hebt bereikt en successen te vieren.

Wij geloven in het bestrijden van kinderarmoede door het versterken van kinderen maar ook door het versterken van gezinnen. Integraal werken, dat is onze visie. Dat doen wij door middel van het inzetten van methoden voor empowerment zoals Durven Doen en het samen bouwen aan een groter sociaal netwerk.